Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 164 vizitator(i).



Oferta educationala - IM





Prezentare Oferta educationala Perspective profesionale Managementul Facultatii



Disciplinele predate la aceasta facultate abordeaza sectorul cel mai dinamic al informaticii economice, in general, si al informaticii manageriale in special, oferind viitorilor absolventi posibilitatea de a participa direct la restructurarea economiei, la informatizarea si/sau automatizarea activitatilor economice la toate nivelurile. Cunostintele insusite faciliteaza interpretarea corecta si optimizarea fenomenelor si proceselor economice, asigurand pregatirea necesara pentru elaborarea de studii si prognoze pentru economia reala.

In acest sens, planul de invatamant se adapteaza permanent la cerintele pietei fortei de munca in domeniul IT&C. Dintre disciplinele de specialitate studiate amintim:

  • Arhitectura calculatoarelor si sisteme de operare;
  • Algoritmi de calcul si structuri de date;
  • Birotica profesionala;
  • Limbaje de programare (Visual Basic, C++, Java, PHP);
  • Programare Web (Concepte avansate Internet);
  • Modelarea si simularea proceselor economice;
  • Baze de date si SGBD (Sisteme de gestiune a bazelor de date);
  • Proiectare sisteme informatice;
  • SGBD: ORACLE, MySQL;
  • Retele de calculatoare si Internet;
  • Limbaje evaluate de programare;
  • Grafica si multimedia.


  • Prin Practica de Profil organizata in baze de practica la institutii prestigioase din domeniu sau in universitate prin centrele de cercetare URA-CCTIC, URA-INFORTIS, Microsoft Innovation Center si laboratoarele de profil se urmareste formarea deprinderilor si abilitatilor practice pentru operarea, exploatarea si intretinerea lucrarilor pe calculator.
    Disciplina Proiecte Informatice constituie, prin continutul sau, un sprijin real in elaborarea lucrarilor de licenta de catre studenti. Temele proiectelor de licenta simuleaza si informatizeaza cele mai importante activitati care se deruleaza in cadrul unei firme, prin proiectarea si realizarea efectiva a unor lucrari practice concrete. Pe aceasta cale se dezvolta la studentul informatician capacitatea de analiza si sinteza, inventivitatea, creativitatea si spiritul de echipa.

    Relatii Interne si internationale: Studentii facultatii participa la prelegeri si module de cursuri sustinute de catre profesori de prestigiu si specialisti din domeniul economic si IT&C din tara si strainatate, dintre care mentionam pe cele prezentate de catre companiile IBM, Microsoft, Oracle, Intel, etc. si de catre profesori invitati ca Hamilton Scott, Allen Berg sau Paulline Cushman de la universitati americane. Facultatea de Informatica Manageriala este membra in asociatii nationale si internationale ale facultatilor de profil (Asociatia Facultatilor Economice din Romania, DAAAM International, etc.), precum si parte in peste 20 de acorduri bilaterale cu facultati similare din UE si SUA.
    Exista programe de mobilitati ale studentilor (burse Erasmus, etc.) si schimburi de cadre didactice cu facultatile partenere. Facultatea de Informatica Manageriala organizeaza Conferinta Internationala "Informatica Aplicata in Economie si Tehnologia Informatiei - e-Society, Knowledge and Innovation".

    Cercetarea stiintifica. Avand in vedere caracterul preponderent aplicativ al specializarilor din cadrul facultatii, logistica laboratorului serveste finalizarilor cercetarilor stiintifice, care se realizeaza pe echipe interdisciplinare formate din cadre didactice si studenti. Baza de echipamente cuprinde patru retele de cate 20 de calculatoare multimedia de ultima generatie, ce permit accesul la Internet, posta electronica, transfer de fisiere, etc. Activitatea de cercetare stiintifica este coordonata prin intermediul centrelor de cercetare URA-CCTIC, URA-INFORTIS si Microsoft Innovation Center. In cadrul programelor de studii de masterat cadrele didactice coordoneaza echipe de studenti in vederea realizarii de activitati de cercetare stiintifica aplicativa concreta in domeniul IT&C: articole prezentate la Sesiunea de comunicari stiintifice a studentilor si masteranzilor, articole publicate in revista facultatii "Informatica aplicata in management" sau participare la realizarea proiectelor de cercetare stiintifica ale cadrelor didactice din facultate.

    Laboratorele de informatica asigura logistica pentru buna desfasurare a activitatilor didactice si de cercetare propuse, la standarde mondiale, atat pentru studenti, cat si pentru corpul profesoral. Obiectivul laboratoarelor de informatica din cadrul Universitatii Romano-Americane il constituie promovarea si aplicarea noilor tehnologii informationale si de comunicare in domeniul informaticii economice.









    © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

    Publicat la: 2006-04-12 (44436 citiri)

    [ Inapoi ]
      Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor