Acasa Admitere Contact Informatii
           Limba
Select Language:


           Noutati
Actualizare! Prelungirea suspendarii cursurilor fata-in-fata, incepand cu 18.05.2020
publicat: 2020-05-17

#StămAcasă - Sfaturi privind mişcarea şi nutriţia
publicat: 2020-04-14


           Incearca si tu!

           Cine e online
Exista in mod curent, 106 vizitator(i).



Arhiva - 2005








In aceasta pagina am concentrat cateva dintre evenimentele cele mai importante petrecute in cadrul Universitatii Romano-Americane in anul 2005.







IANUARIE 2005




Felicitari cu ocazia Sarbatorilor


Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si a celebrarii Sfantului Ion, Universitatea Romano-Americana si Domnul Rector prof.univ.dr.ION SMEDESCU au primit cu deosebita satisfactie diverse mesaje de apreciere.

Cu tot respectul si multumind din suflet pentru absolut toate urarile primite prezentam mai jos doar cateva dintre aceste mesaje pentru a arata aprecierea deosebita cu care au fost primite aceste mesaje.
































Limba spaniola intensiv la Universitatea din Valencia



Cei patru studenti bursieri ERASMUS (Dumitrascu Iunia Alexandra, Dragan Mihaela, Apostol Luiza, Tau Andreea - anul II, Facultatea de Economia Turismului Intern si International) pentru Universitatea Politehnica din Valencia au beneficiat de facilitatea de urmare a cursului de limba spaniola intensiv la universitatea din Valencia (24.01.2005-4.02.2005), premergator stagiului bursier (2.02.2005 - 30.06.2005).





FEBRUARIE 2005




Coperta Gazetei Diplomatice din Bruxelles



Gazeta Diplomatica din Bruxelles prezinta "capitalul foarte pretios de informatii" dintr-o carte a Universitatii Romano-Americane.








Ziarul Economistul



Cotidianul "ECONOMISTUL" al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania evidentiaza creativitatea unei lucrari a Universitatii Romano-Americane.








Simpozion - DENOMINAREA MONEDEI NATIONALE. TRECEREA LA "LEUL GREU"





Participa:


- prof.univ.dr. Ion SMEDESCU, Rector Universitatea Romano-Americana

- prof.univ.dr. Constantin FLORICEL, Decan Facultatea de Relatii Comerciale si Financiare

- Dan PASCARIU, Presedinte HVB Babk

- Eugen RADULESCU, Consilier al Guvernatorului BNR

- Petre BUNESCU, Director General BRD-GSG

- Radu Gratian GHETEA, Presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor

- Radu NEGREA, Secretar al Asociatiei Romane a Bancilor



Ziua Facultatii de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale



Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale organizeaza a V-a editie a ZILEI FACULTATII.



Studentii si cadrele didactice sunt invitati sa vizioneze piesa "POKER" la Teatrul de Comedie.





MARTIE 2005




Reactii la vizita Comisiei pentru Invatamant a Camerei Deputatilor la Universitatea Romano-Americana






Actiune a Clubului de ecoturism, turism rural si agroturism



In cadrul Clubului de ecoturism, turism rural si agroturism a avut loc luni, 7.03.2005, intalnirea studentilor Universitatii Romano Americane cu un grup de studenti insotiti de dr. Anita Wilkins de la City College NORWICH, Marea Britanie.


În cadrul acestei întâlniri la care au participat 120 studenti, 11 dintre acestia, sub îndrumarea prof.dr. Mihaela Dinu, si asist Ioana Petan au prezentat regiuni turistice din Romania: "Manastirile din Nordul Moldovei" (Florea Raluca, Frumuselu Irina, Nita Flavian, Vadureanu Andreea), "Manastirile din Nordul Olteniei" (Georgiana Ciuchete), "Piatra Neamt - turismul cultural istoric" (Oana Socea), "Sighisoara - oras turistic" (George Stefan), Turismul in Parcul National Piatra Craiului (Tadros Juliana), Targu Jiu - orasul lui Brancusi (Radu Sotan si Alexandra Marin), Turismul de evenimente - studiu de caz Palatul Parlamentului (Oana Gociu) etc.


Intalnirea a avut loc cu sprijinul domnului Dorin Ivascu, Director General al firmei Regional AirTours. Au participat Dorin Ivascu si studenti din cadrul Clubului Ecotur de la ASE Bucuresti.














Conferinta d-lui Pierre Duarte - Head of Global Sales and Marketing la Octopus Travel-Guliver



Peste 130 de studenti ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International au participat vineri 11 martie a.c. in sala 321 la Conferinta d-lui Pierre Duarte - Head of Global Sales and Maeketing la Octopus Travel-Guliver, cu tema: Internet and Travel: How International we can go!



Conferinta a fost organizata in colaborare cu dl. Dorin Ivascu, director general al firmei Regional AirTravel.








Globalizarea - fenomen privit prin prisma viziunii americane



In data de 17 martie 2005 distinsul profesor american James McCollum, de la universitatea din Huntsville- Alabama, a sustinut o prelegere pe tema "Globalization and its Importance: a blessing or a curse?".



Evenimentul a avut loc in Aula Universitatii Romano-Americane in prezenta a numerosi studenti si cadre didactice ale universitatii.





O noua actiune a "Clubul de ecoturism, turism rural si agroturism" din cadrul Universitatii Romano-Americane



Clubul de ecoturism, turism rural si agroturism a avut ca invitata in ziua de 21.03.2005 pe conf. dr. Marilena Stoian, presedinte ANTREC România care a prezentat studentilor tema "Probleme actuale ale Agroturismului în România".



Discutiile purtate au aratat interesul studentilor de la Facultatea de Economia Turismului Intern si International pentru aceasta tema.





Vizita viitorilor studenti ai Universitatii Romano-Americane!



Universitatea Româno Americana a fost gazda unui grup de 70 de elevi din clasa a XII-a a Liceului "Nicolae Iorga", însotiti de 2 cadre didactice.


Ei au vizitat Campusul Universitatii Romano-Americane - mai precis cateva dintre punctele principale de atractie din cadrul sediului nostru - Aula, Sala Senatului, amfiteatre, sali de curs si laboratoare, Internet Cafe, cantina restaurant si caminul-hotel.



Prof. dr. Mihaela Dinu, prorector, a facut o prezentare a ofertei educationale si a facilitatilor de care se bucura studentii Universitatii.










Cursul profesorului Robert McGee de la Universitatea Barry, Florida


Cursul Profesorului Robert McGee intitulat "Accounting and Financial System Reform in a Transition Economy" s-a incheiat cu inmanarea diplomelor de catre domnul Rector prof. dr. Ion Smedescu studentilor participanti. La ceremonie au mai participat prof. dr. Mihaela Dinu, prorector si prof. dr. Constantin Floricel, decanul Facultatii de Relatii Comerciale si Financiar Bancare Interne si Internationale.










Acest curs a avut loc pentru studentii Universitatii Romano Americane in cadrul Acordului de Colaborare dintre Universitatea Romano Americana si Universitatea Barry, Miami Beach - Florida..

Cu aceasta ocazie acordul de colaborare a fost reinnoit pe o perioada de 3 ani.







Primul Acord de colaborare cu Universitatea din Barry a fost semnat in 2002 si in cadrul lui au tinut cursuri prof. Charles Rarick, prof. Lew Lash si au venit in vizita de documentare studenti la master.



Cu ocazia vizitei prof. Robert McGee de la Universitatea din Barry, studenti de la Facultatea de Economia Turismului Intern si International l-au condus prin muzeele si parcurile Bucurestilor.

In Parcul Cismigiu profesorul si studentii au avut onoarea sa vorbeasca cu Presedintele Romaniei dl. Traian Basescu. Acesta si-a amintit de perioada cand propria fiica, studenta la Universitatea Romano Americana a obtinut o bursa de merit pentru un an de zile la o alta universitate partener si anume la Universitatea James Madison din Virginia.







APRILIE 2005





Universitatea Romano-Americana a participat Targul International al Universitatilor


Universitatea Romano-Americana a participat cu un stand propriu la Targul International al Universitatilor care a avut loc sambata 2 aprilie la Sala Palatului. Oferta educationala bogata a Universitatii Romano-Americane a stat la loc de frunte alaturi de cea a unor universitati cu renume international (Standford, Princeton, Harvard, Huron University, Virginia International University, Universitatea din Padova, etc.).



Acest eveniment a dat posibilitate vizitatorilor, tineri liceeni in cautarea unei universitati de prestigiu sau a unor absolventi interesati de masterat sa cunoasca elita pietei educatiei.


Standul Universitatii Romano-Americane a fost vizitat de peste 2 500 de tineri interesati de a deveni studentii nostri si chiar de parintii parintii unora dintre ei.




Dl. Rector Prof. dr. Ion Smedescu a onorat cu prezenta participarea Universitatii Romano Americane la acest eveniment.





Dl. Rector prof. dr. Ion Smedescu a participat cu tot sufletul la actiunea de promovare a Universitatii Romano-Americane.





Studenti si cadre didactice ale universitatii ofera informatii despre oferta educationala pentru licenta si programul de masterat.







Potentiali studenti ai acestei universitati…






Universitatea Romano-Americana la Targul International de Turism



In perioada 7-10 aprilie 2005, Universitatea Romano Americana participa alaturi de cunoscute firme de turism din tara si din strainatate la Targul de Turism care are loc la Pavilionul Expozitional Bucuresti.


Ca in fiecare an, standul Universitatii Romano Americane a fost organizat de Facultatea de Economia Turismului Intern si International.











Studenti ai acestei facultati, majoritatea membrii ai Clubului de Ecoturism, Turism rural si Agroturism au asigurat organizarea si permanenta la stand. De asemenea ei au fost foarte activi in promovarea imaginii Facultatii si Universitatii.





Cursuri de Drept sustinute de prof.Henry Schermes de la Universitatea LEIDEN, Olanda



Studentii Facultatilor de Drept si Studii ale Integrarii Economice Europene din cadrul Universitatii Romano-Americane participa la cursul profesorului Henry Schermes de la Universitatea LEIDEN, Olanda.



Cursul trateaza problematica Drepturilor Omului din perspectiva Conventiei Europene a Drepturilor si Libertatilor Fundamentale ale Omului.





O noua promotie de absolventi ai cursurilor profesorului american James McCollum



Vineri, 15 aprilie 2005, o noua promotie de studenti ai Universitatii Romano-Americane a absolvit cursul "Project Management", sustinut de renumitul profesor american James K. McCollum - specialist recunoscut pe plan international.



La ceremonia inmanarii diplomelor a participat si Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof.univ.dr.Ion Smedescu.






Ca semn al gratitudinii lor pentru sustinerea acestui curs absolventii i-au facut un cadou domnului profesor un tricou personalizat.









Acord de colaborare intre DeSales University si Universitatea Romano-Americana







Rectorul Universitatii DeSales a vizitat Universitatea Romano-Americana si a fost impresionat de edificiul noului Campus.

Cu aceasta ocazie rev.dr.Bernard O'Connor a tinut un discurs in fata Senatului Universitatii Romano-Americane, in prezenta rectorului prof.univ.dr. Ion Smedescu si a mai multor studenti absolventi ai cursurilor promovate in comun de Universitatea Romano-Americana si de Universitatea DeSales.




In semn de pretuire Universitatea Romano-Americana a acordat diplome de excelenta si medalii atat rectorului Universitatii DeSales, rev.dr.Bernard O'Conner, cat si profesorului doctor Mohamed Latib si profesorului doctor Galen Godby, membrii in conducerea DeSales University.




Reverendul Bernard O'Conner a semnat in Cartea de Onoare a Universitatii si si-a continuat programul cu o vizita, impreuna cu rectorul Universitatii Romano-Americane prof.univ.dr.Ion Smedescu, la IPS Ioan Robu - arhiepiscop de Bucuresti al Bisericii Romano-Catolice.








MAI 2005





Zilele Latinitatii











Joi 12 mai 2005, a avut loc la Centrul Metropolitan pentru Tineret - ADP1, Blv.Poligrafiei nr.4,evenimentul cultural ROMANIA IN CONTEXTUL UNIUNII LATINE, cu ocazia Zilei Internationale a Latinitatii.



Evenimentul a fost organizat de Primaria Sectorului 1, Centrul de Studii Braziliene din Universitatea Romano-Americana, Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Centrul Cultural Metropolitan pentru Tineret, sub egida Ministerului Culturii si Cultelor.



Manifestarea a reunit ambasadele tarilor latine, acreditate la Bucuresti, care au prezentat expozitii de pictura, carte, fotografii, obiecte de artizanat, costume traditionale reprezentative pentru fiecare tara.


Au participat ambasadori si diplomati, academicieni si profesori universitari, actori de renume ai teatrului romanesc, artisti plastici din tara si strainatate, muzicieni si dansatori reprezentativi pentru fiecare tara latina.


Studenti ai Universitatii Romano-Americane au prezentat poezii si cantece in limbile portugheza, franceza, spaniola.



Prof.dr. Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane a facut o prezentare a bunelor relatii de colaborare pe care universitatea le dezvolta si le intareste, tot mai mult, cu tarile latine, in principal prin activitatea Centrului de Studii Braziliene: organizarea de conferinte si evenimente culturale menite sa diversifice dialogul intercultural si sa promoveze relatiile dintre Romania si Brazilia dar si relatiile cu alte tari.






Conferinta cu tema: Uniunea Europeana-un actor global



Presedintele Asociatiei Mondiale de Studii Europene (AMSE), prof. univ.
dr. Manuel Porto, a vizitat, joi 12 mai 2005, Universitatea Romano-Americana din
Bucuresti, la invitatia Asociatiei Romane de Studii Europene.



In fata unui mare numar de studenti si profesori ai Universitatii, Manuel
Porto a sustinut conferinta cu tema "Uniunea Europeana: un actor global",
vizand probleme referitoare la integrarea europeana si de dezvoltare
regionala. De asemenea, profesorul Manuel Porto a raspuns nenumaratelor
intrebari ale studentilor privind principiile si valorile Uniunii
Europene.



Manuel Porto preda teoria integrarii europene si drept european la
Universitatea Coimbra din Portugalia si a fost membru al Parlamentului
European. A colaborat la realizarea mai multor proiecte ale Bancii
Mondiale, Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE),
Comisiei Europene si Consiliului Europei. Din decembrie 2004 este
presedinte al AMSE.



AMSE este o retea academica internationala, formata din 49 de asociatii
nationale de profesori si cercetatori din intreaga lume, care lucreaza in
domeniul studiilor europene, avand in total peste 7.000 de membri.
Activitatile AMSE sunt sprijinite de Directia Generala pentru Educatie,
Cultura, Formare si Multlingvism a Comisiei Europe, prin programul Jean
Monnet. AMSE promoveaza activitatile academice si de cercetare legate de
integrarea europeana, stimuleaza cooperarea membrilor Asociatiei din
intreaga lume, incurajeaza colaborarile dintre universitatile care
desfasoara activitati subsumate problematicii europene, coordoneaza
programe transnationale de cercetare si de asistenta tehnica, organizeaza
conferinte, difuzeaza informatii, efectueaza expertize si studii privind
domeniul integrarii europene.








Profesori americani la Universitatea Romano-Americana






La Universitatea Romano-Americana continua predarea cursurilor in limba engleza, de catre profesori americani.



Prof.dr.Pauline Cushman preda cursul "Intelligent Systems " in cadrul Facultatii de Informatica Manageriala iar prof.dr.Kent Zimmerman preda cursul "Applied Oranizational Behavior", sub egida Facultatii de Management-Marketing.



Ambii profesori predau la Universitatea James Madison din statul Virginia.

Cursurile se finaliza cu examen si acordarea Diplomelor de Absolvire.





Exodul inteligentei: strategii de diminuare a parasirii definitive a tării de către tinerii cu educatie superioara






Marti, 17 Mai 2005, Universitatea Romano-Americana a fost gazda evenimentului "Exodul inteligentei: strategii de diminuare a parasirii definitive a tării de către tinerii cu educatie superioara", organizat de Societatea Academica Romana.



Au participat reprezentanti ai Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Institutului European din Romania, Universitatii Bucuresti, Asociatiei Ad Astra si profesori si studenti din cadrul Universitatii Romano-Americane.



Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof.univ.dr.Ion Smedescu a deschis dezbaterile si a rostit cateva cuvinte, spunand ca: "principiul de baza adoptat in Universitatea Romano-Americana este cultivarea excelentei - cei mai buni absolventi, intre care si cei care au studiat în Statele Unite au devenit cadre didactice ale Universitatii, fiind sprijiniti in dezvoltarea profesionala ..... incercam sa cream un mediu participativ in care studentii sa-si poata exprima parerile si gandurile, un mediu care sa le dea sentimentul ca este al lor si ca sunt "ACASA". Noi credem cu tarie ca orice tanar cu studii superioare va ramane in Romania daca societatea romaneasca ii va da sentimentul ca este mediul in care el are un cuvant de spus si in care nu este doar un simplu subiect".




Viitoare colaborare cu universitati din Italia



Miercuri, 18 Mai 2005, Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof.dr. Ion Smedescu s-a intalnit cu o delegatie din Italia, in vederea unei colaborari viitoare, cu Universitatea La Sapienza din Roma.



S-au discutat probleme legate de invatamantul universitar romanesc in contextul integrarii Romaniei in UE, punandu-se accent pe importanta cursurilor post-universitare in pregatirea profesionala si specializarea oricarui tanar european.





Viitoare colaborare cu universitati din Italia



Miercuri, 18 Mai 2005, Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof.dr. Ion Smedescu s-a intalnit cu o delegatie din Italia, in vederea unei colaborari viitoare, cu Universitatea La Sapienza din Roma.



S-au discutat probleme legate de invatamantul universitar romanesc in contextul integrarii Romaniei in UE, punandu-se accent pe importanta cursurilor post-universitare in pregatirea profesionala si specializarea oricarui tanar european.





Prinos de recunostinta din partea elevilor Scolii Madulari-Cernisoara.










OMAGIU




d-lui profesor doctor ION SMEDESCU, rectorul


Universitatii Romano-Americane


Ati plecat din Cernisoara,

Azi va stie toata tara.

Sunteti om apreciat,

Chiar si de straini stimat.



Drumul nu v-a fost usor

Dar demonstrati tuturor,

Ca prin munca si dreptate

Poti sa le invingi pe toate.



Sunteti un om invatat,

Un rector apreciat.

Toti studentii va iubesc

Si de bine va vorbesc.



Ajuns sus, intre cei mari,

N-ati uitat de acei tarani

Din satul natal, din care

Ati plecat in larga zare.



Drumuri noi le-ati construit,

Lumina le-ati oferit,

La biserica ati donat,

Scoala noastra-ati ajutat.



De-aceea noi va cinstim,

Sanatate va dorim,

Ani multi si urari de bine

Sa traiti in fericire.




Din partea elevilor Scolii Madulari-Cernisoara





Deschiderea oficiala a Centrului de Studii Romano-Japoneze din cadrul Universitatii Romano-Americane



In Sala Senatului Universitatii Romano-Americane a avut loc deschiderea oficiala a Centrului de Studii Romano-Japoneze, care are drept obiectiv principal sa contribuie la dezvoltarea relatiilor culturale dintre Romania si Japonia.



Prin actiunile ce se vor desfasura sub egida Centrului de Studii Romano-Japoneze, studentii Universitatii Romano-Americane vor avea posibilitatea sa participe la cursuri de limba japoneza, la prezentari despre arta si cultura japoneza si la dezbateri pe teme din domeniul economic.



Cuvantul de deschidere a fost rostit de prof.dr.Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane. Domnul Rector a adresat multumiri reprezentantilor Ambasadei Japoniei la Bucuresti si Corporatiei JTI , care s-au implicat si au sprijinit deschiderea Centrului, a facut o prezentare a activitatilor ce urmeaza sa aiba loc si a urat succes Centrului.


Au luat cuvantul Domnul Kazutoshi Hayashi , Atasatul cultural la Ambasada Japoniei, Doamna Alina Marinescu de la Compania JTI.



Dupa vizitarea sediului Centrului, ca o prima actiune, prof.dr.Florin Bonciu, Decan al Facultatii de Studii ale Integrarii Economice Europene a sustinut prelegerea cu tema "Japonia in Economia Mondiala".










Lansare de carte - volumul bilingv PROJECT MANAGEMENT-A PRACTICAL APPROACH / MANAGEMENT DE PROIECT-O ABORDARE PRACTICA



Marti 24 mai 2005, Universitatea Romano-Americana a fost gazda unei manifestari stiintifice deosebite, prilejuita de lansarea volumului MANAGEMENT DE PROIECT-O ABORDARE PRACTICA , avand ca autori pe distinsul profesor James K. McCollum, de la Universitatea din Huntsville, Alabama si pe domnul conf.dr.Cristian Silviu Banacu de la Academia de Studii Economice Bucuresti.



Evenimentul a fost onorat de prezenta Excelentei Sale, domnul Thomas Delare, Deputy Chief of Mission la Ambasada SUA din Bucuresti, domnul Mircea Moroiu, director de programe in cadrul Comisiei Fulbright, profesori de la universitatea James Madison din statul Virginia-SUA, care predau la Universitatea Romano-Americana, profesori universitari , manageri ai unor importante institutii din Romania.



Volumul, in editie bilingva, engleza-romana, reprezinta un raspuns eficient la provocarile carora trebuie sa le faca fata, astazi, invatamantul superior, intr-o societate a cunoasterii, care presupune "formare continua" pentru adaptarea la cerintele dinamice ale pietei globale a muncii.



Lucrarea, publicata la Editura Universitara, cu un Cuvant Introductiv apartinand domnului prof.univ.dr.Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane, reprezinta un adevarat ghid practic destinat managerilor de proiect, o sinteza a experientei personale acumulate de autori in elaborarea de proiecte, venind in sprijinul studentilor romani care isi insusesc terminologia de specialitate si in limba engleza si al studentilor straini care invata in Romania.



Prof.univ.dr. Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane a evocat, in cuvantul sau, personalitatea profesorului James McCollum, caruia, in semn de pretuire pentru tot ceea ce a oferit comunitatii academice din universitate, i-a oferit placheta "Prietenii Universitatii Romano-Americane".


Profesor univ.dr.Ion Smedescu si personalitatile diplomatice si academice care au luat cuvantul, au felicitat autorii pentru aceasta realizare de exceptie, recomandand cartea tuturor celor care studiaza Managementul, stiinta a carei cunoastere reprezinta cheia intelegerii lumii moderne.











Colaborare stransa si benefica intre Universitatea Romano-Americana si profesori de renume din Statele Unite ale Americii




In luna Mai 2005, profesorii americani Pauline Cushman si Kent Zimmerman de la Universitatea James Madison, Virginia au predat cursurile intensive, intitulate "Intelligent Systems" si "Applied Oranizational Behavior".



La cursuri au participat studenti ai Facultatii de Informatica Manageriala si studenti ai facultatiilor economice din cadrul Universitatii Romano-Americane.



Cursurile s-au incheiat cu acordarea de Diplome de Absolvire pentru studentii paricipanti. Inmanarea diplomelor s-a desfasurat intr-un cadru festiv, in prezenta domnului Rector, prof.dr Ion Smedescu.


La festivitate au participat prof. dr.Ana-Maria Preda si prof.dr.Virgil Chichernea, decanii facultatilor de Management-Marketing si Informatica Manageriala.



Cuvintele calde, pline de invataminte, pe care profesorii Pauline Cushman si Kent Zimmerman, le-au transmis cursantilor si emotia despartirii de minunatii profesori americani au creat un moment de neuitat pentru studentii Universitatii Romano-Americane.



Domnul Rector, prof.univ.dr. Ion Smedescu a reinnoit invitatia adresata Dr. Pauline Cushman si Dr.Kent Zimmerman de a participa si anul viitor la acest program de schimb academic, realizat pe baza Acordului de Colaboarare dintre Universitatea Romano-Americana si Universitatea James Madison.










Inca o data, studentii si cadrele didactice ale Universitatii Romano-Americane au avut placuta ocazie de a intalni si a acumula din experienta didactica si pedagogica, de elita, a unor profesori din SUA.



Multumim Dr Pauline Cushman si Dr.Kent Zimmerman pentru cursurile pe care le-ati tinut studentiilor Universitatii Romano-Americane si pentru lucrurile minunate pe care ni le-ati impartasit noua cadrelor didactice si cursantilor nostri!





IUNIE 2005




Cadru festiv pentru finalizarea cursurilor studentilor de Anul IV ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International



"Fiecare dintre noi are diferite talente, diferite vise si diferite scopuri, dar cu toate acestea, cu totii avem puterea sa cream un nou viitor. Dorim sa impartasim aceste clipe, sa radem, sa zambim si sa plangem impreuna inainte de a realiza cum trec anii pe langa noi."


Aceasta este invitatia pe care studentii anului IV ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International au facut-o cu ocazia ultimului curs, organizat în mod festiv, vineri, 3.06.2005, beneficiind de participarea prof.univ.dr. ION SMEDESCU, Rectorul Universitatii Româno-Americane, prof.univ.dr. VICTOR MUNTEANU, Prorector, precum si a cadrelor didactice ale facultatii.













Mesaje de apreciere din partea profesorilor americani



My dear Dr. Smedescu,



Now that I am home I would like to thank you again for giving me the opportunity to come to Romania and to become acquainted with your university and your country. The hospitality shown me by all the faculty and students was heartwarming. I congratulate you and Romanian American University on what you are doing to help the young people of Romania get a good education and learn to function well in a global economy. I look forward to more cooperation with your university in the future. Thank you.



Dr. Polly Cushman

Assistant Department Head, Integrated Science and Technology

Associate Professor, ISAT and Computer Science

James Madison University





Congres International AIDA-Bruxelles, Iunie 2005


Prof.univ.dr. Theodor Purcarea, membru al Biroului Senatului, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, a decernat Premiul International "Victoria Eticii", cu ocazia celui de-al 31-lea Congres International al Asociatiei Internationale a Distributiei Produselor Alimentare si de Larg Consum (A.I.D.A. Bruxelles), ale carui lucrari s-au desfasurat la Sofia, in zilele de 6-7 iunie 2005. Prestigiosul Trofeu, inmanat din partea Juriului International al AIDA, a revenit anul acesta companiei Yves Rocher (in anul 2004 a revenit companiei Max Havelaar - "eticheta comertului echitabil", existenta in 17 tari).



In cultura organizationala a companiei Yves Rocher - primul brand mondial de cosmetica vegetala - este consacrata ideea ca supravietuirea omului si dezvoltarea sa depind de armonia pe care acesta o tese cu natura, considerandu-se ca, fara respectul fata de mediul inconjurator, echilibrul si fericirea omului raman o himera.



De altfel, problematica eticii incepe sa-si faca tot mai mult drum in materia managementului intreprinderii, nefiind vorba doar de dezvoltarea unei imagini de constientizare a factorului uman, ci mai ales de demonstrarea unei cetatenii veritabile a intreprinderii, care se traduce in initiative concrete in domeniile social, al mediului inconjurator, al relatiei cu publicurile diverse ale intreprinderii (colaboratori, actionari, clienti, parteneri economici si sociali). Cu alte cuvinte, se incorporeaza o dimensiune etica in contextul operarii unor alegeri intre constrangerile economice si sociale, tehnologice si umane, financiare si morale,uneori foarte contradictorii. Aceasta cercetare de excelenta la nivelul produselor si serviciilor oferite prin punerea in practica a valorilor fundamentale va conditiona intr-o maniera concreta reusita intreprinderii si nu mai putin decat criteriile economice si tehnologice.



Cele patru sedinte de lucru ale Congresului International al A.I.D.A. Bruxelles au abordat urmatoarele provocari: Marea sfidare: noua problematica a pretului de vanzare (regulile de joc pentru noul razboi al preturilor ; evolutia hard discount-ului) ; Marele atu: adevaratul profesionalism in magazin si in centrala (de ce este cheia succesului in competenta nivelului produsului si serviciului ; o noua strategie de comunicare pentru distributie : buzz marketing); Marea strategie: optimizarea retelei de puncte de vanzare (cum revolutioneaza noile programe de geomarketing localizarea magazinelor ; cum reuseste implantarea comerciala pe o noua piata) ; Marea exigenta: trasabilitatea de la productie la consum.



Se cuvine a semnala in acest context ca, sub coordonarea Profesorului Purcarea, o tanara echipa de cercetare - "TOEMM" - formata din studenti din anul doi de la Facultatea de Management - Marketing, Universitatea Romano-Americana, a demarat un complex studiu de cercetare privind marea distributie in Romania, rezultatele fiind asteptate cu mare interes.










IULIE 2005




Studenti americani si romani impreuna la Universitatea Romano-Americana


Studenti ai Universitatii Romano-Americane si studenti americani de la Universitatea Alabama participa la cursul de "Project Management", predat de James McCollum, Ph.D. Cursul este predat in limba engleza si se finalizeaza cu acordarea de Diplome de Absolvire.
Participarea comuna a studentilor romani si americani la cursul profesorului James McCollum concretizeaza un interesant schimb de experienta si idei si un bun prilej de a stabili relatii de prietenie intre tineri de culturi diferite.



AUGUST 2005




Fondul SOLIDARITATEA


Rectorul si Senatul Universitatii Romano-Americane au initiat o campanie de strangere de fonduri si bunuri pentru ajutorarea persoanelor care au avut de suferit de pe urma evenimentelor climatice extreme (precipitatii, inundatii) si a alunecarilor de teren, produse in luna iulie 2005.


Cadrele didactice si personalul administrativ care au inteles importanta acestei actiuni s-au alaturat initiativei, contribuind prin donatii, care au ajuns la suma de 41.000 lei noi.

La aceasta se adauga o serie de bunuri necesare in gospodarie.

Reamintim tuturor colegilor, celor ce n-au avut pierderi, ca aceasta campanie ramane deschisa, sumele putand fii donate in continuare.









SEPTEMBRIE 2005




DESCHIDEREA FESTIVA A NOULUI AN UNIVERSITAR 2005-2006


P R O G R A M U L


deschiderii anului universitar 2005 - 2006





Deschiderea anului universitar 2005 - 2006 se va face în AULA, dupa urmatorul program:

  • I. PE UNIVERSITATE


  • Luni, 3 octombrie 2005, orele 1000 - 1200

    • participa toti licentiatii si studentii carora li se acorda diplome




  • II. PE FACULTATI


  • Luni, 3 octombrie 2005:

    • orele 1300 - 1500: Facultatea de DREPT


    • orele 1500 - 1700: Facultatea de STUDII ALE INTEGRARII ECONOMICE EUROPENE


    Marti, 4 octombrie 2005:

    • orele 900 - 1100: Facultatea de RELATII COMERCIALE SI FINANCIAR - BANCARE INTERNE SI INTERNATIONALE

         o an I - AULA

         o anii II, III, IV - AMFITEATRUL I


    • orele 1100 - 1300: Facultatea de ECONOMIA TURISMULUI INTERN SI INTERNATIONAL


    • orele 1300 - 1500: Facultatea de MANAGEMENT-MARKETING


    • orele 1500 - 1700: Facultatea de INFORMATICA MANAGERIALA





    O noua recunoastere a muncii exemplare a unui membru marcant al comunitatii academice a Universitatii Romano-Americane


    Prestigioasa revista economica "Distribution d'aujourd'hui", Bruxelles, prezinta in numarul din luna septembrie 2005 implicarea unui reprezentant al Universitatii Romano-Americane in activitati internationale consacrate.










    OCTOMBRIE 2005




    Cetatean de Onoare al orasului Ramnicu Valcea








    Articol stiintific din Statele Unite ale Americii axat pe o experienta de la Universitatea Romano-Americana


    Prof.dr. Robert McGee de la Universitatea Barry din Miami Shore Beach, Florida, SUA, a predat cursuri la Universitatea Romano-Americana, in perioada martie 2005 cu tema : Tax Evasion and Public Finance in Transition Economies.



    Prof. dr. Robert McGee a publicat recent un articol in care utilizeaza rezultatele chestionarelor colectate in timpul petrecut cu studentii Universitatii Romano-Americana.



    Pentru cei interesati articolul poate fi accesat in original apasand aici



    Deschiderea anului universitar 2005 / 2006

    la Universitatea Romano - Americana






    Luni, 3 octombrie a.c., la Universitatea Romano - Americana, in prezenta d-lui Prof.univ.dr.Dumitru Miron, secretar de stat la Ministerul Educatiei, a d-lui Prof.dr. Ronald Carrier, consilier al Presedintelui Universitatii James Madison - SUA, presedinte de onoare al Fundatiei Romano - Americane pentru Promovarea Educatiei si Culturii si a numeroase personalitati din lumea academica romana si din afara tarii, au avut loc festivitatile de deschidere a anului universitar 2005- 2006. Mii de studenti si cadrele didactice, au luat loc in aula, amfiteatre si in salile de curs, au participat la decernarea premiilor pentru cei mai buni studenti si au asistat la momentele emotionante ale unui nou inceput pentru studentii anului I.

    "Anul scolar pe care il deschidem astazi este anul marilor provocari. Este anul intelegerii si promovarii in cadrul comunitatii noastre academice a marilor valori educationale ale invatamantului superior european, anul participarii noastre la construirea ariei europene a invatamantului superior", a afirmat Prof.univ.dr.Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano - Americane, in expunerea sustinuta cu ocazia festivitatii de deschidere a anului academic 2005 - 2006.

    "In acest sens, Universitatea Romano - Americana isi propune realizarea unor obiective mari, ambitioase avand in vedere nevoia de schimbare, de adaptare la noile cerinte impuse de stadiul invatamantului superior pe plan mondial si de cerintele integrarii in structurile Uniunii Europene", a completat Rectorul Ion Smedescu.

    In perioada care s-a scurs de la adoptarea de catre Parlament si Guvernul Romaniei, a reglementarilor privind organizarea studiilor universitare, Senatul Universitatii a stabilit ca invatamantul sa se desfasoare pe 3 cicluri, respectiv: studii universitare finalizate cu examen de licenta; studii de masterat si studii de doctorat; au fost stabilite domeniile, specializarile si numarul de credite specifice fiecarei discipline.

    Odata cu acestea au fost stabilite si mecanismele de aplicare a lor: masurile privind asigurarea managementului calitatii, cunoasterea si aplicarea sistemului creditelor transferabile, folosindu-ne de experienta unor universitati americane si, in primul rand, a Universitatii James Madison, cresterea continutului stiintific al cursurilor si seminariilor, dezvoltarea spiritului de initiativa si creativitate in randul studentilor, introducerea in desfasurarea si evaluarea procesului de invatamant a criteriilor: performantei si frecventei, utilizarea in mai mare masura a sistemului de invatamant on-line.

    Calitatea procesului de instruire si de educare a studentilor a fost, este si va fi prioritatea numarul unu pentru Universitatea Romano - Americana.

    Prin construirea noii arhitecturi curriculare si reformarea planurilor de invatamant, se va asigura: centrarea procesului instructiv - educativ pe formarea si dezvoltarea aptitudinilor studentului, modelarea comportamentului acestuia fata de munca, colegi, profesori si mediul in care invata, accentuarea caracterului aplicativ al continutului formativ al disciplinelor, extinderea si aprofundarea aplicarii criteriilor de evaluare a activitatii profesionale a studentilor, definirea si delimitarea clara a cunostintelor si competentelor pe care le dobandeste absolventul studiilor universitare de masterat, informarea studentilor si asigurarea accesului acestora la programele educationale europene prin Biroul de programe comunitare al Universitatii, sprijinirea studentilor sa ia decizii corecte in structurarea propriei traiectorii de formare prin infiintarea Centrului de consiliere si orientare in cariera.

    Incepand cu anul universitar 2005 - 2006, Universitatea Romano - Americana va elibera, Suplimentul la diploma - in limba romana si limba engleza, al carui continut este in conformitate cu normele europene.

    Pentru ridicarea calitatii serviciilor educationale, toate cadrele didactice din Universitate, vor participa la pregatirea continua prin care se va urmari imbunatatirea expunerilor si dezbaterilor, a continutului manualelor si a altor materiale didactice, precum si a lucrarilor aplicative prevazute in programa analitica.

    Pe aceasta linie se inscrie elaborarea Codului de etica Universitara prin care sa se asigure un climat adecvat de munca si convietuire in interiorul comunitatii academice, un veritabil contract moral intre Universitate si studenti. Vom intensifica legaturile cu absolventii Universitatii.

    Un alt domeniu prioritar pentru anul universitar 2005- 2006 il constituie promovarea cercetarii - motor al cresterii calitatii si stimularii performantei.

    In conditiile adoptarii introducerii valorilor educatioanle ale invatamantului european, cercetarea stiintifica dobandeste noi valente, devenind astfel o conditie definitorie pentru afirmarea si chiar pentru existenta Universitatii.

    In anul 2004 - 2005 cercetarea stiintifica in Universitatea Romano - Americana a urmarit participarea la programe nationale si internationale precum Socrates si Leonardo, Programul Cadru 7, PHARE, JEAN MONNET, la competitiile de granturi CNCSIS, ale Programului National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare RELANSIN - CERES si ale Programului de "Cercetare de Excelenta".

    "Parteneriatele cu universitati europene din Programul ERASMUS si nu numai, vor fi valorificate prin crearea de consortii si participarea la competitiile Programului Cadru 7 finantate de Comisia Europeana (care se va lansa in aceasta toamna) (...) Ne gandim la promovarea unor forme noi de colaborare cu universitati din SUA si in primul rand cu James Madison Unievrsity, cu DeSalles si cu Universitatea din Alabama, si la organizarea unor manifestari stiintifice pe teme de interes national" a mai precizat Rectorul Universitatii, Prof.univ.dr. Ion Smedescu.

    Potentialul si capacitatea de cercetare de care dispune Universitatea noastra ne indreptatesc sa speram la rezultate mai bune in cercetarea stiintifica si la o vizibilitate mai mare a valorificarii rezultatelor pe plan intern si international.


    Din partea "Comisiei Pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport" a Camerei Deputatilor a adresat un mesaj cu ocazia deschiderii anului universitar:





    Mesajul primit din partea Presedintelui Universitatii James Madison, Prof.univ.dr. Linwood Rose:




    Ca vechi prieten al Universitatii Romano-Americane, care a pus bazele colaborarii dintre cele doua universitati, prof.dr. Ronald Carrier a adresat audientei cateva cuvinte , pentru inceputul unui nou an de invatamant:


    Sunt fericit ca am revenit la Bucuresti, sunt mereu onorat sa particip si sa iau cuvantul la deschiderile anilor universitari.

    Invatamantul superior oriunde ar fi, China, India, Europa de Est, USA, Marea Britanie, Romania, este cea mai importanta si dinamica forta pentru schimarea personala si institutionala in societatea noastra.

    Prin participarea si realizarile invatamantului superior dvs. deveniti cetateni folositori si aveti posibilitatea de a contribui pe plan social, economic, politic.

    Deci, felicitari, pentru participarea la ceea ce eu consider a fi cea mai puternica forta pentru schimbari economice si sociale in societatea noastra, singura dar nu unica ocazie de a-ti aduce contributia pentru ceilalti in asa fel incat sa devii liber. Liber sa-ti poti alege prietenii , locurile pe care le admiri, arta pe care vrei sa o cunosti, muzica de care vrei sa te bucuri, felul in care votezi si conditiile in care vrei sa muncesti. Toate acestea devin posibile datorita acestei institutii de invatamant si singurul meu mesaj catre dvs.este : profitati si nu lasati lucrurile sa alunece pe langa dvs.

    Aceasta institutie reprezinta o noua forta in invatamantul superior, relativ noua, din anii 1990.

    Asa cum am spus la inaugurarea acestei cladiri, scriitorul britanic T. H. Huxley, scria "o universitate care priveste inapoi, devine depozitul cunostiintelor invechite, o universitatea moderna priveste inainte, este o fabrica a noilor cunostinte". URA este aceasta fabrica de noi cunostinte, adica cea mai buna dintre toate dar niciodata limitata de trecut.

    Sa aveti un an bun !



    In discursul sau, prof.univ dr. Dumitru Miron , Secretar de Stat pentru Invatamantul Superior, a prezentat mesajul ministrului Educatiei si Culturii, domnul prof.dr. Mircea Miclea, adresat Universitatii Romano-Americane:


    MEC isi propune sa rafineze strategia educationala inscrisa pe coordonatele Procesului de la Bologna care isi propune sa deseneze un spatiu european al invatamantului superior de excelenta si calitate, universitatilor revenindu-le placerea si sarcina ca in virtutea autonomiei universitare sa faca mai bine si sa ofere solicitantilor de produse educationale, produsul de elita pe care dansii il asteapta.

    Invit in numele conducerii MEC la conlucrare cu celelalte universitati si la asumarea competitiei loiale cu ceilalti actori ai tabloului educational.

    Vreau sa fac precizarea ca acest an universitar pe care il dedicam tuturor celor care compun comunitatea universitara dar il dedicam si bobocilor, celor care vin pentru prima data pe bancile universitatii, carora le uram "Bine ati venit in sistemul national de invatamant universitar" pe care vrem sa vi-l oferim conform asteptarilor dvs.

    Ca noutati, in acest an se marcheaza trecerea autentica la cele 3 cicluri universitare, licenta, intr-un alt format - masterat si doctorat.

    In al doilea rand, s-a lansat o reformare a doctoratului care sa induca mai multa calitate, mai multa excelenta, in acest stadiu universitar de pregatire, in care cercetarea este componenta principala.

    In al treilea rand, sau pus bazele, deocamdata legislative, pentru asigurarea calitatii in invatamant. Intentionam ca foarte curand sa punem accentul in mod deosebit pe cresterea calitatii intregului proces educational, intregului act de oferire de cunostinte si de recptare a cunostintelor.

    Practic evaluarea externa va fi cea care va pune radiografia asupra calitatii produselor educationale.

    Nu mai are voie sistemul de invatamant sa dea produse de calitatea a doua sau a treia. Vor fi numai produse de "first class"sau nu vor mai fi produse educationale. Se creaza premizele pentru etica si excelenta.

    Din acest an, studentii care nu sunt boboci vor primi suplimentul de diploma bilingv care reprezinta un eseu a istoricului trecerii studentului prin program.

    Programul de cercetare in excelenta caruia i s-a alocat 300 miliarde de lei prinde teren la toate universitatile.

    Universitatea Romano-Americana are potentialul sa devina, dupa modelul universitatilor nord-americane, o universitate puternica si de cercetare, nu numai de invatamant. Fondurile trebuie invitate ferm sa vina, astfel se va consolida dimensiunea financiara.

    Noi intentionam elaborarea cadrului international al calificarilor. Trebuie ca impreuna sa desenam un profil al absolventului unui domeniu de specializare in raport de competente si abilitati.

    In incheiere fac precizarea ca este important ca Universitatea sa organizeze o scoala internationala de vara care confera credite transferabile.

    Invit bobocii sa isi asume valorile promovate de Universitatea Romano-Americana care a devenit o mare familie, integrandu-va in aceasta mare familie, sa va faceti prieteni, sa aveti amintiri din timpul studentiei, construiti-va statutul de invingatori, faceti-va visuri si ganditi-va cum le puteti traspune in viata .

    Va urez un an plin de reusite si va multumesc.


    Mesajul studentilor bursieri la Universitatea JAMES MADISON - din SUA:


    Incepe anul universitar 2005 - 2006 pentru studentii si cadrele universitare din Romania, dar pentru noi, studentii Universitatii Romano-Americane trimisi cu bursa la James Madison University din America, a inceput acum o luna si putem spune ca deja am acumulat experiente noi de viata si studiu.

    America ne invata ca viitorul va fi al profesionistilor in domeniul cunoasterii si al CREATORILOR in economie, bio-tehnologie, electronica, software,etc.

    Este timpul licitatiilor si al comertului prin internet. Prietenii web-ului care pot gandi flexibil, lucreaza in echipa si gandesc cu usurinta multidisciplinar, au luat demult locul vanzatorilor din casa in casa.

    In acest mediu competitional, isi vor gasi cu usurinta locul creierele creatoare din toate domeniile.

    Pentru ca INTERNETUL, aceasta extraordinara descoperire a omului, a facut ca distanta fata de Romania practic sa nu existe, iar legatura cu cei dragi sa fie permanenta,

    Uram colegilor mai mari si mai mici, succes in noul an de studii si le adresam indemnul prietenesc de a pune daruire si pasiune in propria lor pregatire si in tot ceea ce vor face pe parcursul studentiei.

    Uram profesorilor nostri dragi care ne-au indrumat in pregatirea noastra si in special Domnului Rector Ion Smedescu, care a facut ca noi toti, studentii Universitatii Romano-Americane sa putem studia in conditii deosebite, putere de munca in nobila si dificila misiune stiintifica si didactica, asigurandu-i totodata ca nu le vom insela asteptarile si vom dovedi inca odata in plus, ca Romania dispune de resurse umane care pot concura cu ceilalti studenti ai lumii pentru schimbarea in mai bine a vietii oamenilor si ai acestei planete.


    ANA-MARIA STANESCU- Informatica Manageriala

    IRINA POPA- Studii ale Integrarii Economice Europene

    ALEXANDRA ISTRATE- Relatii Comerciale si Financiar-
    Bancare Interne si Internationale

    CATALIN DOBRE- Relatii Comerciale si Financiar-
    Bancare Interne si Internationale

    MIHAI ANTONESCU- Informatica Manageriala



    Mesajul Doamnei Prof.univ.dr. Ana-Maria Preda, Decanul Facultatii de Management-Marketing, evidentiaza imperativele perioadei actuale, schimbarile care se produc, privind crearea Ariei Europene a Invatamantului Superior, provocarile carora invatamantul superior trebuie sa le faca fata:



    Stimate Domnule Rector,

    Distinsi oaspeti de la Universitatea James Madison,

    Stimati profesori si invitati,

    Dragi studenti,

    Onorata asistenta,


    Adunarea festiva de astazi marcheaza debutul unui an universitar cu multiple conotatii. Mai intai sarbatorirea jubileului implinirii a 15 ani de functionare a Universitatii Romano-Americane. Apoi, faptul ca incepand cu acest an universitar se pune in aplicare, probabil, una dintre cele mai profunde si radicale reforme din istoria invatamantului superior romanesc: organizarea studiilor in sistem integrat, alcatuit din 3 cicluri: licenta, masterat si doctorat.

    Schimbarea la care asistam - generata de prevederile Procesului Bologna, al carui obiectiv este crearea Ariei Europene a Invatamantului Superior - este insa departe de a fi o simpla reorganizare a sistemului, prin modificarea duratelor de studii si a planurilor de invatamant.

    Ea presupune un reengineering al intregului sistem de invatamant superior, care vizeaza atat aspectele curriculare, cat si implementarea unui sistem de asigurare a calitatii serviciilor educationale, in paralel cu legarea organica a activitatii didactice cu cea de cercetare stiintifica.

    In viziunea prefigurata de Strategia Lisabona, intr-o Europa a cunoasterii, triunghiul cercetare - invatamant - inovare, corespunzator circuitului "creare-diseminare-aplicare" de cunostinte, conduce obiectiv la necesitatea integrarii Ariei Europene a Invatamantului Superior cu Aria Europeana a Cercetarii. In plus, in contextul societatii informationale - "al patrulea val al schimbarii" pe care trebuie sa-l suportam, dupa cum afirmau Maynard si Mehrtens - apar noi cerinte de restructurare a sistemului de invatamant superior, in vederea integrarii in procesul educativ a noilor tehnologii informatice si de comunicatii. "eLearning" si "Invatarea Continua (LifeLongLearning)" (organizata, la randul ei, intr-o arie europeana) reprezinta doar cateva exemple in acest sens.

    Ca o sinteza a celor prezentate, am putea spune ca anul universitar 2005/2006 ne apare ca un nou inceput de drum, cu multe provocari carora trebuie sa le facem fata. De altfel, din alocutiunea Domnului Rector, profesorul univ.dr. Ion Smedescu, a rezultat cu claritate si linia strategica pe care o vom adopta.

    Cu siguranta nu va fi usor, caci "Per aspera ad astra" - la rezultate stralucite se ajunge pe cai inguste, prin infringerea piedicilor aflate in cale - dar, Domnul Rector, profesorul univ. dr. Ion Smedescu, fondatorul Universitatii noastre, ne-a aratat ca "increderea in sine e increderea in rezultatul lucrului tau" (T. Arghezi).


    Ne exprimam sentimentele de gratitudine si de profunda recunostinta fata de Domnul Rector pentru investitia de minte si, mai ales de suflet, pe care a facut-o in toti cei 15 ani in care si-a asumat raspunderea orientarii strategice si conducerii tactice a Universitatii Romano-Americane si ii adresam, acum, la inceput de an universitar, respectuoase urari de multa sanatate, putere de munca si succese depline. Va asiguram, stimate Domnule Rector, ca am inteles imperativele vremurilor actuale in care, dupa cum spunea Octav Onicescu, "veti crea, veti avea; nu veti crea, nu veti fi".


    Onorata asistenta,

    Deschiderea europeana si internationala a Universitatii reprezinta un obiectiv strategic major, cu atat mai mult cu cat procesul de globalizare ne obliga sa asiguram o pregatire de specialitate si o educatie capabile sa permita o mare mobilitate a fortei de munca. Pe de alta parte, participarea la proiecte multinationale de cercetare stiintifica reprezinta un criteriu esential de apreciere a performantelor profesionale atat individuale, cat si institutionale.

    In acest context, devine vitala extinderea - ca numar si arie de colaborare - a legaturilor cu alte institutii de invatamant superior, in special din Statele Unite si Europa.

    Ne onoreaza cu prezenta, la festivitatea de astazi, distinsul profesor Dr. Ronald Carrier, de la Universitatea James Madison, Virginia, o mare personalitate a lumii academice americane, artizanul si statornicul sustinator al relatiilor de colaborare cu Universitatea noastra. Sa fie oare providenta faptul ca Dr. Ronald Carrier se afla in Romania exact in momentul in care suntem confruntati cu atatea provocari ale schimbarii sau se adevereste proverbul ca "prietenul la nevoie se cunoaste"? Cu siguranta, ambele afirmatii sunt adevarate. Universitatea James Madison este institutia de invatamant superior americana cu care avem cele mai vechi si puternice relatii de colaborare.

    Suntem recunoscatori acestei institutii pentru toate bursele de studii acordate studentilor nostri, precum si pentru excelentii profesori care, sistematic, toamna si primavara, au sustinut, cu generozitate, cursuri in Universitatea Romano-Americana. Transmitem salutul si multumirile noastre, impreuna cu invitatia de a reveni in Romania, distinsilor profesori: Dr. Bijan Saadatmand, Dr. George Blomstrom, Dr. Kent Zimmerman si Dr. Polly Cushman. Sprijinul ce ne este acordat de Universitatea James Madison, inclusiv incurajarile constante pentru a merge tot inainte, ne obliga sa nu dezamagim si sa valorificam optim aceasta sansa de a fi prieteni si parteneri cu o universitate americana de mare prestigiu. Suntem siguri ca vom gasi noi posibilitati de extindere a colaborarii dintre institutiile noastre.

    Il rugam pe Dr. Carrier sa fie mesagerul sentimentelor noastre de recunostinta ce se indreapta catre conducerea Universitatii James Madison, cu o mentiune pentru distinsul profesor Dr. Stephen Bowers, initiatorul colaborarii dintre universitatile noastre. Transmitem totodata, cadrelor didactice si studentilor de la Universitatea James Madison urari de mult succes si prosperitate.


    Distins auditoriu,
    Intelegand ca sarbatorim azi victoria de ieri, ca sa avem mai multa putere in batalia pentru maine, va rog sa-mi permiteti sa inchei prin a va adresa Dumneavoastra, tuturor celor prezenti la aceasta festivitate dedicata inceputului anului universitar 2005-2006, urari de multa si deplina sanatate, fericire si noi succese.


    Va multumesc pentru atentia acordata.


    3 octombrie 2005



    Din Cuvantul studentei Gabriela Trofin , anul II, Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale , se desprind emotia si bucuria de a fi student la Universitatea Romano-Americana:


    Pe aceasta cale le urez bun-venit noilor studenti si ii felicit pentru alegerea facuta . Cu entuziasm, spirit de echipa si prin munca , putem fiecare sa ne realizam visul si sa contribuim la mentinerea prestigiului acestei institutii de invatamant.

    Sunt mandra ca sunt studenta a acestei universitati si vreau sa multumesc domnului Rector si profesorilor pentru devotamentul, grija , rabdarea si pregatirea la un nivel inalt, pe care ne-o ofera.



    La finalul festivitatii s-au acordat Diplome de Excelenta , Diplome de Merit, premii si mentiuni studentilor care au obtinut rezultate bune la invatatura. 11 studenti care au terminat anul de studii cu media 10 au primit burse in Marea Britanie.


    Noul program WORK & TRAVEL USA 2006



    Prezentarea programului WORK & TRAVEL USA 2006 va avea loc in cadrul Universitatii Romano-Americane dupa urmatorul program:

    • MARTI, 18 OCTOMBRIE, ORA 13:00 in AMFITEATRUL 2

    • JOI, 20 OCTOMBRIE, ORA 09:40 in SALA 522





    INVITATIE la MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE



    In ziua de 13 octombrie, Universitatea Romano-Americana a fost reprezentata la Simpozionul cu tema: "125 de ani de relatii diplomatice romano-americane",
    organizat de Ministerul Afacerilor Externe in colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania.





    SEMINAR CU TEMA "STRATEGIES FOR PUBLICATIONS"



    Marti, 18 octombrie 2005, in cadrul Universitatii Romano-Americane ,
    s-a organizat Seminarului cu tema: "Strategies for Publications",
    adresat cadrelor didactice ale universitatii, implicate in activitatea de Cercetare Stiintifica.



    Profesorul american James McCollum de la University of Alabama in Huntsville , vechi colaborator al Universitatii Romano-Americane, a facut o ampla prezentare a oportunitatilor si strategiilor pentru publicarea articolelor stiintifice in reviste de specialitate.



    La Seminar a participat ca invitat, prof.univ.dr. Eduard Radaceanu, de la Universitatea Politehnica Bucuresti, personalitate cu experienta in domeniul Cercetarii Stiintifice, care a publicat in tara si in strainatate, un numar impresionant de carti si articole .In cuvantul sau ,prof.univ.dr.Eduard Radaceanu a facut propuneri concrete pentru dezvoltarea activitatii de publicare a rezultatelor stiintifice de catre Universitatea Romano-Americana.





    Evolutia economiei românesti, în dezbaterea Simpozionului organizat de Universitatea Româno-Americana


    Universitatea Româno-Americana organizeaza marti, 25 octombrie 2005, orele 1000, în Sala Senatului Universitatii, Simpozionul cu tema "Elemente definitorii ale Planului National de Dezvoltare 2007-2013".


    În cadrul acestei manifestari stiintifice urmeaza si fie diseminate rezultatele cercetarilor efectuate în etapa a V-a a Proiectului Prioritar PP14, PNCDI-CERES "Elaborarea analizelor macroeconomice si a analizelor economico-sociale sectoriale pentru fundamentarea Planului National de Dezvoltare (PND) 2007-2013", proiect realizat de Centrul de Economia Industriei si Serviciilor, în colaborare cu Institutul National de Cercetare Stiintifica în domeniul Muncii si Protectiei Sociale si Universitatea Româno-Americana.


    Sunt invitati sa participe cercetatori stiintifici si specialisti din cadrul Academiei Române, Institutului de Cercetari Stiintifice în domeniul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerului Finantelor Publice, Institutului de Sanatate Publica, cadre didactice si studenti din Universitatea Româno-Americana, precum si reprezentanti ai mass-media.


    STANDUL FACULTATII DE ECONOMIA TURISMULUI INTERN SI INTERNATIONAL LA TARGUL INTERNATIONAL DE TURISM-Bucuresti 2005


    Universitatea Romano-Americana a participat in perioada 20-23 octombrie 2005, prin Facultatea de Economia Turismului Intern si International, la Targului International de Turism Bucuresti, in pavilionul expozitional central din interiorul complexului de expozitii Romexpo. Studenti din anii II si III si cadre didactice ai acestei facultati au promovat imaginea Universitatii Romano Americane la standul frumos organizat, ca de altfel la fiecare editie anterioara. Timp de 4 zile, vizitatorii au obtinut informatii legate de profilul tuturor celor sase facultati ale universitatii. Cursurile la care se pot inscrie, atat la zi cat si la frecventa redusa dar si cursurile de master au fost aduse la cunostiinta prin pliante prezentari in Power Point si pliante oferite in limba romana si limba engleza. Au suscitat un real interes si manualele elaborate de cadrele didactice ale Universitatii Romano Americane, fiind achizitionate de doritori.

    Standul a fost apreciat de catre organizatori si vizitatori ca fiind unul dintre cele mai bune din aceasta editie. Duminica 23 octombrie, prof. Douglas Michele Turco profesor de Turism international la, Universitatea DeSales Pennsylvania, visiting profesor la Universitatea Romano Americana, aflat pentru prima oara in Romania, s-a intalnit cu studentii prezenti la targ. Tema discutiei a fost "Turismul de evenimente in Romania in perioada globalizarii"

    VIZITA DL. PROF. DOUGLAS MICHELE TURCO DE LA UNIVERSITATEA DeSALES

    In luna octombrie, prof. Douglas Michele Turco dela Universitatea DeSales Pennsylvania a fost visiting profesor la Universitatea Romano Americana. Profesorul Douglas M. Turco a tinut cursuri pe tema Managementul Turismului International pentru evenimente sportive.

    Cursurile interactive au atras sute de studenti din anii I, II si III in amfiteatre si salile de curs. Au beneficiat de prezenta profesorului si studentii inscrisi la Clubul de ecoturism, turism rural si agroturism cu care a fost organizata o intalnire.



    In timpul intalnirii cu rectorul Universitatii Romano Americane, prof. univ. dr. Ion Smedescu, prof. Douglas Michele Turco a transmis salutul Presedintelui O’Connor si dorinta acestuia de dezvoltare a relatiilor cu Universitatea Romano Americana. In acest sens, cei doi remarcabili profesori au discutat despre posibilitatea deschiderii unui nou curs on-line intre Universitatea DeSales Pennsylvania si Universitatea Romano-Americana. S-a convenit ca in perioada ianuarie - mai 2006 o grupa de studenti din anii II si III de la Facultatea de Economia Turismului Intern si International sa participe la cursurile on-line cu tema Turismul international pentru evenimente sportive. Cursul este oferit gratuit si se va finaliza cu diplome care poarta siglele celor doua universitati.

    Studentii care si-au exprimat dorinta sa participe la curs au fost selectati pe baza mediilor obtinute, a competentelor de limba engleza si a posibilitatii de a avea acces continuu la internet. La intalnirea cu acestia, profesorul a facut o prezentare a continutului cursului, a manualului al carui autor este si a modului de desfasurare on-line. Studentii vor fi indrumati de d-na prof. Mihaela Dinu, prorector. Spre deosebire de cursurile on-line anterioare, la acesta vor participa nu numai studenti de la cele doua universitati ci si din India, Republica Sud Africana, Corea de Sud, Taiwan, Ungaria si Spania, cu posibilitatea de a colabora la proiecte comune.



    La intalnire au participat conf. dr. Ovidiu Folcut care va indruma studentii cursului de Comert international in semestrul II, asist. Iuliu Ivanescu, indrumatorul cursului on line de Macroeconomie predat de prof. Tahereh Hojjat si lector dr. Mihai Sebea, indrumatorul studentilor care participa la proiectele comune pe tema Economia tarilor in tranzitie, curs predat de prof. Andrew Essig.

    Studenti ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International l-au insotit pe prof. Turco in turul de oras, vizita la Palatul Parlamentului, la Muzeul Satului, Muzeul Taranului Roman etc.

    La plecare prof. D.M.Turco a multumit dl. Rector prof. univ. dr. Ion Smedescu pentru posibilitatea de a cunoaste viata academica din Universitatea Romano Americana, unde a intalnit o atmosfera deosebit de calda si prietenoasa.

    Universitatea Româno–Americana a organizat simpozionul cu tema "Elemente definitorii ale Planului National de Dezvoltare 2007 – 2013"

    Universitatea Romano–Americana a organizat marti, 25 octombrie 2005, orele 1000, in Sala Senatului Universitatii, Simpozionul cu tema "Elemente definitorii ale Planului National de Dezvoltare 2007 – 2013".

    La aceasta manifestare au participat cercetatori stiintifici din cadrul Centrului de Economia Industriei si Serviciilor, Institutului de Cercetari Stiintifice in domeniul Muncii si Protectiei Sociale, Institutului de Sanatate Publica, cadre didactice si studenti din Universitatea Romano–Americana, precum si reprezentanti ai mass-media.

    In cadrul Simpozionului au fost diseminate rezultatele cercetarilor efectuate in etapa a V-a a Proiectului Prioritar, PNCDI–CERES "Elaborarea analizelor macroeconomice si a analizelor economico-sociale sectoriale pentru fundamentarea Planului National de Dezvoltare (PND)2007-2013", proiect realizat de Centrul de Economia Industriei si Serviciilor in colaborare cu Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale si Universitatea Romano-Americana.

    Cuvantul de deschidere a apartinut Rectorului Universitatii Romano-Americane, prof.univ.dr. Ion Smedescu, care a subliniat importanta organizarii acestei prestigioase manifestari, exprimandu-si convingerea ca "dezbaterile vor adauga un plus de cunoastere a realitatilor economice si sociale din tara noastra, constituind in acelasi timp o sursa de reflectie si inspiratie pentru factorii de decizie".

    In continuare, au luat cuvantul dr. Stefan Ragalie, Directorul Centrului de Economia Industriei si Serviciilor, dr. Speranta Parciog, Director stiintific al Institutului National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale si dr.ing.Constantin Barbulescu, profesor universitar la Universitatea Romano-Americana, membru corespondent al Academiei Romane.

    Participantii la Simpozion, au dezbatut pe larg rezultatele unor studii de cercetare care fundamenteaza Planul National de Dezvoltare 2007-2013, respectiv:

    1. "Cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea economiei bazata pe cunoastere",
    2. "Dezvoltarea sectorului IMM",
    3. "Participarea investitiilor straine la dezvoltarea echilibrata, socio-economica a tuturor regiunilor tarii",
    4. "Importanta dezvoltarii urbane",
    5. "Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de transport",
    6. "Agricultura, dezvoltarea rurala si pescuitul",
    7. "Protejarea si imbunatatirea calitatii mediului",
    8. "Resursele umane",
    9. "Prioritati de dezvoltare in domeniul sanatatii"

    Simpozionul organizat de Universitatea Romano-Americana, avand o tema cu trimitere explicita la perspectiva social-economica a tarii in momentul decisiv al integrarii europene, a sustinut cu succes disponibilitatile de cooperare dintre mediul academic privat, institute de cercetare si institutii ale statului, ca parteneri angajati ferm in procesul armonizarii politicii de cercetare stiintifica din Romania cu politica Uniunii Europene.
    NOIEMBRIE 2005

    CURSURI DE LIMBA PORTUGHEZA / SPANIOLA si ITALIANA / GERMANA


    Cursurile se vor desfasura sambata si vor fi strucurate pe module de 40 h incepator/mediu/avansat


    Inscrierile se fac in perioada 25 octombrie – 18 noiembrie 2005

    Pentru detalii va rugam contactati: Biroul 307, et.3 / Tel .: 021.202.95.09

    PRIMA UNIVERSITATE PARTICULARA WIRELESS DIN ROMANIA

    Tehnologia wireless asigura conectarea calculatoarelor la internet oriunde in zona de acoperire a hot-spotului, fara a fi nevoie de realizarea unui cablaj pe o raza de pana la 200m.

    Salile de lectura ale bibliotecii Universitatii Romano-Anericane sunt zone wireless gratie unui hot-spot donat universitatii de catre firma INTEL care a si organizat in data de 11 noiembrie 2005 o prezentare exhaustiva a echipamentelor sale si ale partenerilor sai precum si noua oferta StudentExpress.

    In cadrul prezentarii firma INTEL si partenerii sai a organizat si o tombola cu premii castigate de studentii universitatii in urma completarii unor formulare cu intrebari de cultura generala din domeniul IT.
    In zona de acoperire a acestui hot-spot, orice student are acces gratuit, rapid si de calitate la serviciile Internet standard. Aceasta tehnologie creaza noi oportunitati pentru dezvoltarea procesului de invatamant la Facultatea de Informatica Manageriala si asigura studentilor o tranzitie mai usoara de la mediul universitar catre viitorul lor loc de munca.


    Prin instalarea acestui hot-spot Universitatea Romano-Americana devine prima universitatea particulara wireless din Romania.

    Cursul reputatului Profesor James K. McCollum

    In saptamana 7-12 noiembrie 2005 s-a incheiat cursul de "Project Management", predat de reputatul Profesor James K. McCollum de la University of Alabama in Huntsville.

    Cursul se inscrie in seria de "Prelegeri-Conferinta" sustinute, in fiecare an, la Universitatea Romano-Americana, de catre Profesorul James McCollum.

    La curs a fost folosita lucrarea "Project Management-A Practical Approach", editie bilingva romano-engleza, autori prof. James K.McCollum si prof.Cristian Banacu, editata si lansata tot in cadrul Universitatii Romano-Americane .

    La festivitatea de absolvire a cursului a participat prof.dr.Ion Smedescu, Rectorul Universitatii Romano-Americane si prof.dr. Ana-Maria Preda, Decanul Facultatii de Management-Marketing.

    Intr-un cadru festiv, studentii participanti la curs au fost felicitati pentru rezultatele obtinute si au primit diplome de absolvire, inmanate de catre Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof.dr. Ion Smedescu si prof.dr.James K. McCollum.

    La incheierea cursului, profesorul James K. McCollum a fost primit de catre Rectorul Universitatii Romano-Americane prof.dr. Ion Smedescu.
    In timpul convorbirilor au fost abordate probleme privind cooperarea intre Universitatea Romano-Americana si University of Alabama in Huntsville, in domeniile: schimburi de studenti si cadre didactice, cercetare stiintifica, editarea unei reviste stiintifice a Universitatii Romano-Americane, la care vor colabora si cadre didactice din SUA, organizarea unui simpozion dedicat invatamantului superior din Europa de Est, la care va fi prezentata geneza si dezvoltarea Universitatii Romano-Americane, in anul 2006, la aniversarea a 15 ani de existenta.

    GEORGE BLOMSTROM Ph.D. la Universitatea Romano-Americana

    Studenti din anii II si III ai facultatilor Universitatii Romano-Americane participa la cursul despre "FUNDAMENTELE ANTREPRENORIATULUI" tinut de profesorul american George Blomstrom, de la Universitatea James Madison -Virginia.

    Profesorul George Blomstrom preda la Universitatea Romano-Americana inca din anul 1993, fiind un vechi si bun prieten al acestei universitati .Cursul sau este interesant, antrenant si apreciat de studenti.


    Balul Bobocilor la Universitatea Romano-Americana

    Desfasurarea Balului Bobocilor din Universitatea Romano-Americana a avut loc in Clubul Space pe data de 22 noiembrie 2005. Organizarea a fost realizata de catre un comitet format din 12 studenti iar la eveniment au participat peste 1.200 de studenti si cadre didactice ale Universitatii.

    La concursul de miss si mister au participat 8 perechi din cei peste 4.000 de studenti din anul I. Concursul de Miss Boboc a fost castigat de studenta Ilinca VANDICI, Facultatea de Management Marketing, urmata de Anastasia LIUBOMISCENCO, locul II, Facultatea de Management Marketing si Ana COJOCARU, Facultatea de Studii ale Integrarii Economice Europene, locul III. In urma votului on-line a fost desemnata si Miss Popularitate, Raluca POP, Facultatea de Economia Turismului Intern si International. Concursul de mister a fost castigat de studentul Andre Gomez, Facultatea de Management Marketing, urmat de Malea Alexandru, Facultatea de Relatii Comerciale Financiar Bancare Interne si Internationale, locul II si Ursuianu Aurelian, Facultatea de Management Marketing, locul III.

    Castigatoarelor si castigatorilor li s-au oferit premii de catre firmele: Meli Melo, Avon, Oriflame, floraria Amazon, Agnes Toma, Outwear, Pepos, Supercar, Miramar, L’Oreal. Balul a mai fost sponsorizat de catre firmele Lorena Distribution, Shambala si Cofetaria Alice, Pepsi.

    In cadrul spectacolului au mai sustinut recitaluri nume cunoscute ale industriei spectacolului din Romania cum ar fi: Anda ADAM, Corina sau formatia Tryllio.


    Prof.univ.dr.Ion SMEDESCU, Rectorul Fondator al Universitatii

    Ilinca VANDICI, castigatoarea concursului de Miss

    Raluca POP, Miss Popularitate

    Anastasia LIUBOMISCENCO, Locul 2

    Ana COJOCARU, Locul 3

    Juriul Concursurilor

    Recitalul Andei ADAM

    Concursuri interactive

    Recitalul CORINEI

    Profesorul Tobi Krieger de la Facultatea de Turism a Universitatii Harz din Wernigerode, Germania la Universitatea Romano-Americana

    Profesorul Tobi Krieger de la Facultatea de Turism a Universitatii Harz din Wernigerode, Germania a prezentat vineri 25 noiembrie 2005 un curs despre "Psihologia Marketingului" care a starnit interesul studentilor de la Facultatea de Economia Turismului Intern si International, Facultatea Informatica Manageriala si Studii ale Integrarii Economice Europene.
    Intalnirea a fost organizata cu concursul studentului Andrei Lehene, fost student al Universitatii Romano-Americane, in present student la Facultatea de Turism la Harz Hochschule.

    Au urmat discutii cu profesorul Krieger si cu studentul Andrei Lehene despre invatamantul german la Universitatea Harz si posibilitati de colaborare viitoare dintre cele doua institutii.

    DECEMBRIE 2005

    Nou "Cetatean de Onoare" al Municipiului Ramnicu-Valcea

    Rectorul Universitatii Romano-Americane, profesor doctor Ion SMEDESCU, a primit diploma de "Cetatean de Onoare" al Municipiului Ramnicu Valcea, ca semn al inaltei pretuiri de care se bucura in cadrul intregii comunitati locale.


    ...sport EXTREM...la Universitatea Romano-Americana

    Studenti ai Universitatii Romano-Americane iubitori ai sporturilor extreme, practica raftingul: Bogdan Voda, Potcovel Alin si Rusu Liviu - Management Marketing; Dumitru Razvan , Studii ale Integrarii Economice Europene; Radu Serban, Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale; Mircea Ionescu - Drept.

    In vara anului 2005 au fost organizate expeditii pe raurile Bistrita, Olt si Siret.

    Studentii care sunt amatori pot contacta "Clubul de Ecoturism".


    Incheierea cursului "Fundamentele Antreprenoriatului"

    Miercuri 15 decembrie 2005, s-a finalizat cursul de "FUNDAMENTELE ANTREPRENORIATULUI", predat de Prof.dr. George Blomstrom, de la Universitatea James Madison, Statele Unite ale Americii.

    Cursul incheie o serie de 7 cursuri predate de Profesorul Blomstrom unui numar de peste 600 de studenti ai Universitatii Romano-Americane, incepand cu anul 1992.

    Studentilor absolventi ai cursului li s-au acordat diplome, in cadrul festivitatii care a avut loc in prezenta Domnului Rector, Prof.univ.dr.Ion Smedescu.


    Teodor Negoita, Directorul Institutului Roman de Cercetari Polare in vizita la Universitatea Romano-Americana

    Miercuri 14 decembrie a avut loc sesiunea Clubului de Ecoturism, Turism rural, Agroturism la care au participat studenti ai Facultatii de Economia Turismului Intern si International si de la alte facultati, iubitori ai turismului pentru natura.

    A fost invitat dl. Teodor Negoita, cercetator si explorator polar, Directorul Institutului Roman de Cercetari Polare. Acesta a prezentat momente inedite din expeditiile domniei sale la Polul Nord si in Antarctica si despre dezvoltarea ecoturismului in aceste zone reci ale Planetei. In partea vestica a Antarcticii sunt 14000 de turisti iar Romania are incepand din vara anului 2005 o statiune de cercetari polare "Low-Racovita" primita din partea Guvernului Australian spre care se indreapta la sfarsitul acestui an o noua expeditie de cercetari sub conducerea d-lui Teodor Negoita.

    Asteptam propuneri de teme pentru viitoarele intalniri ale Clubului care vor fi anuntate pe site-ul Universitatii si prin afise ( [email protected]).



    Felicitari de Sarbatori din S.U.A.

    Dr. Smedescu,
    I just wanted to wish you Christmas greetings!

    Even though this semester has rushed by, I have thought often of my time at RAU. Thank you again for the opportunity to teach your wonderful students. Ana Stanescu from your school is in one of my classes this fall, and I have really enjoyed her enthusiasm for learning. Your school performs a great service for Romania, giving the students such a good education.
    My best to you and your family during the Christmas season.
    ---
    Dr. Polly Cushman
    Assistant Department Head, Integrated Science and Technology
    Associate Professor, ISAT and Computer Science
    James Madison University

    GTS International Romania la Universitatea Romano-Americana

    In holul de la parterul hotelului Universitatii Romano-Americane s-a deschis agentia de turism "GTS International" cu oferte speciale destinate in principal studentilor la zi, studentilor la cursuri la distanta sub 26 de ani, dar si cadrelor didactice.

    Agentia va oferi:
    - programul de munca si calatorie in SUA "Work & Travel USA 2006"
    - legitimatii internationale de acces la reduceri, inclusiv in Romania:
         -- legitimatii de student (ISIC- International Student Identity Card)
         -- legitimatii de profesor (ITIC- International Teacher Identity Card)
         -- legitimatii de tanar sub 26 de ani pentru studentii la cursuri la distanta (IYTC- International Youth Travel Card)
    - reduceri la bilete de avion pentru posesorii legitimatiilor ISIC, ITIC, IYTC precum si ai cardului BRD-ISIC.



    Pentru cereri sau intrebari va invitam:
    -- sa vizitati biroul agentiei de turism in timpul programului de lucru:
    LUNI: 		12:30-14:30 si 15:30-17:30
    MARTI: 		09:30-14:30 si 15:30-17:30
    MIERCURI: 	15:30-17:30
    JOI: 		09:30-12:30
    VINERI:		09:30-14:30
    
    -- sa ne contactati la tel: 0722.834.654 sau prin email la: [email protected]
    -- sa accesati sistemul de rezervari online www.gtsturism.ro sau sa trimiteti un email la aaa , mentionand ca sunteti student sau cadru didactic la Universitatea Romano-Americana.






    GTS International Romania se diferentiaza de celelalte agentii de turism din Romania prin oferta acesteia pentru tineri, studenti si cadre didatice: doar la noi, aceste categorii beneficiaza de cele mai mici tarife la bilete de avion, cazari si asigurari.


    Cheia succesului o reprezinta negocierea individuala a tarifelor la biletele de avion direct cu companiile aeriene. Pe langa ofertele generale, cu valabilitate de 1 an de zile, GTS International promoveaza periodic oferte speciale.


    Ca posesor al unui card de student (ISIC sau BRD-ISIC), de tanar (IYTC) sau de profesor (ITIC) beneficiezi la GTS international Romania de urmatoarele tarife la bilete de avion dus-intors:

    -- 155Euro*: Amsterdam, Barcelona, Bruxelles, Copenhaga, Frankfurt, Londra, Madrid, Milano, Munchen, Paris, Roma, Stockholm - cu plecari din Bucuresti sau Timisoara
    -- 173Euro*: Helsinki, Praga – cu plecari din Bucuresti
    -- 212Euro*: Kiev, Manchester, Marsilia, Oslo

    Pentru rezervari online sau pentru a consulta celelalte tarife, accesati site-ul aaa .
    Pentru informatii, vizitati-ne la adresa: Bd. Regina Elisabeta nr. 54, sunati la tel: 021-3134545 sau scrieti-ne la aaa .


    * Tarifele nu includ taxe de aeroport si sunt supuse anumitor termene si conditii.






    In fiecare an, GTS international doreste sa vina in sprijinul studentilor interesati sa lucreze in America pe perioada vacantei de vara, prin ofertele noastre promotionale legate de tarife si prin pachetele de servicii complete pe care le ofera.


    Acum, studentii Universitatii Romano-Americane pot avea acces mult mai usor la informatii despre program la biroul agentiei situat in holul de la parterul hotelului URA.


    Prin GTS iti gasesti un loc de munca in America, iti rezolvi dosarul pentru Ambasada SUA, gasesti cele mai bune bilete de avion iar asigurarea medicala se face gratuit. Mai simplu ca atat nu se poate!


    Pentru a beneficia un job in America, GTS iti pune la dispozitie programe si promotii cu REDUCERI special create pentru tine:


    PROGRAMME

    1. Programul Self-Arrange Returnee cu o reducere de 165 USD doar pentru fostii participanti in program indiferent de firma - costul final al programului este de doar 505 USD

    2. Programul Self-Arrange Standard cu o reducere de 65 USD
    Tariful programului este de doar 605USD

    3. Programul Job Assistance cu o reducere de 95 USD !!!


    Acest program pune la dispozitie studentului oferte de munca accesibile prin mai multe metode. Costul final al programului este de doar 705 USD, achitabili in doua transe



    PROMOTII

    1. PROMOTIA DE GRUP.
    Studentilor ce se inscriu la noi in program si mai aduc cel putin inca 2 persoane in program li se ofera o reducere de 10EUR de persoana, bani ce se vor scadea din valoarea finala a biletului de avion.

    2. PROMOTIA "DOSAR COMPLET"
    GTS ofera un pachet intreg de servicii studentilor inscrisi in program: interviu gratuit, asistenta pentru gasirea a unui job, baze de date de joburi, instruire in pregatirea dosarului de viza, asigurare medicala gratuita, eliberarea cardul ISIC, achizitionarea unui bilet de avion la pret de discount cat si asistenta pe toata durata programului, inclusiv pe perioada sederii in America.


    Pregateste-te cu noi pentru a petrece vacanta vietii tale in America si de a beneficia de avantajele programului Work & Travel. Ia-ti si prietenii cu tine pentru a vedea astfel impreuna minunatiile Americii. Fii gata pentru o plimbare cu amicii tai pe Broadway sau o excursie in jurul Statuii Libertatii, ori de ce nu, o raita prin Muntii Stancosi sau prin Grand Canion in Colorado.









    © Universitatea Romano-Americana / Romanian-American University - Toate drepturile rezervate.

    Publicat la: 2006-04-10 (31531 citiri)

    [ Inapoi ]
      Check Google Page Rank   Contact administrator        URA Protectia Datelor